2008-11-21

I lurarna idag

En liten fågel viskade här om dagen i mitt öra om tjänsten eMusic. Jag har tidigare inte brytt mig om alla de många tjänster för laglig musiknedladdning som finns idag. Man kan väl säga så att jag började få ont om pengar när tjänsterna hade mognat, så under studenttiden... host!... kanske jag inte riktigt... host!... betalade för exakt varje låt. Ja, du förstår säkert?

Nå. Nya tider, stinna plånböcker, och fortfarande massor av plats på min skinande lilla vita iPhone. Jag nappade på tipset och reggade mig på eMusic för att utnyttja de 50 gratislåtarna, i alla fall.

Det blev två nedladdningar igår: Jedi Mind Tricks platta A History of Violence och samlingsplattan Bedrock 10 Past Present Future som mixades ihop av John Digweed. Jag har bara börjat lyssna på JMT:s låtar hittills.

JMT påminner mig väldigt mycket om den mörka musik som gänget Devilz Rejectz gjort. Det funkar mycket bra på mig! Massor av suggestiva samplingar, rå, brutal rap.

3 kommentarer:

Johan A sa...

eMusics egen sökfunktion suger stora lass med skit, så en ambitiös prenumerant har utvecklat en egen, som använder sig av last.fm-data om besläktade artister och taggar, slår sedan upp vilka som finns på eMusic och levererar sökresultatet elegant.

m.popexperiment.com - sökfältet finns högst upp till vänster.

Åka sa...

Jag har problem med eMusic, och kan inte förnya min prenumeration :( Hade en del kul och nytta av det innan.

Får se om supportfolket svarar på mina frågor nån gång.

Johan A sa...

De kan vara ganska slöa, tyvärr. Jag vet inte ens om man kan omvandla en gåvoprenumeration hursomhelst. Har du testat chatten? Den säger folk bra saker om. Och så är det tydligen viktigt att svara på det automatiska svarsbrevet man får från supporten, de kör med något slags grålistning. Det står tydligen långt ner i en del av de där breven.

Vilket är problemet?