2008-11-07

Domestic bliss part I

Det finns förstås många fördelar med att dra in löner från två heltidsjobb i ett hushåll. Det kan låta konstigt att jag gör en poäng av det, men i det björklindska residenset har detta inte skett sedan våren 1996. Vi är alltså vana att spara snarare än slösa (särskilt från de sista tre åren då vi i stort sett levt på barnbidrag och havregrynsgröt). Hur som helst i vi i full färd att uppdatera en del viktiga hushållsmaskiner som en del i vår nya livsstil. Vi har skaffat ny kyl, frys och torktumlare redan.

I morse var elektrikern här och installerade vår nya hushållspryl: nya spishällen. Den gamla, illaluktande, snuskiga, delvis vådliga (proppen för en av faserna gick när vi satte på en av plattorna...) och installerad vid husets bygge anno 1992 spishäll har förpassats till soptippen. I stället glänser där nu en induktionsspis modell Siemens EH775501E.

Yummy! domestic bliss!

1 kommentar:

Åka sa...

Visst är det trevligt! Vi har det också rätt ekonomiskt bra just nu, för omväxlings skull. Det är inte säkert att det håller i sig så länge, så jag försöker att vara lite sparsam ändå. Fast det är kul att inte behöva vända på slantarna.