2006-10-17

Dick and Hand

Sisådärja!

Sedan sist har jag läst klart PKDs Ubik. Och, som tippat, var den boken otroligt mycket bättre än Stross monster som jag läste innan. Tyvärr är jag lite avogt inställd till böcker med teman som tidsresor och alternativhistoria... och Ubik innehåller ju som bekant bägge. Det gjorde inte så mycket för det var en trevlig läsupplevelse i alla fall. Bisarrt nog fanns en del gemensamma nämnare mellan Accelerando och Ubik. Jag tänker alltså på de atrificiella fick-universum som figurerar i de båda böckerna.

Efter Dicks Ubik kände jag för något annat. Jag började att läsa Valis men efter ett par sidor insåg jag att jag faktiskt är ganska mätt på PKD för närvarande. Lite på måfå tittade jag i hyllorna i det björklindska biblioteket och fastnade för en bok vi köpte i början av nittiotalet: Elizabeth Hands debutroman Winterlong. Det visade sig vara en bok helt i min smak och jag läser den med stort nöje!

Annars har det mest blivit en massa gamla nummer av Psykologtidningen och en del APA-publikationer. Jag sitter och skriver ännu en hemtenta. Denna gång om psykologprofessionen i professionsvetenskapligt hänseende.

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Hans Persson sa...

Det var evigheter sedan jag läste Winterlong men jag minns den som underlig och rörig. Undrar vad jag skulle tycka om den idag.

A.R.Yngve sa...

Told you so! ;-)

Konstigt att ingen filmat UBIK ännu.

Andreas Björklind sa...

Yep! You sure did!

Ja, alla andra böcker och noveller har ju blivit filmer ;).

Anonym sa...

Andreas, e-postadressene jeg hadde til deg og Carina virker ikke mer...

Kan dere skrive til meg på Norway.com? Ville så gjerne sende dere julebrevet vårt.

Julelig hilsen

Heidi Lyshol

Åka sa...

Länge sen det kom någon uppdatering här...

Vad anser du om The Nurture Assumption?

Andreas Björklind sa...

Så sant som det var sagt, åka. Apropå din fråga så svarade jag på den genom en kommentar på din blogg :)