2008-10-26

Fringe

Jag har försökt titta på Fringe, den där så kallade sf-serien som går på Kanal 5 sedan ett par veckor. Men den funkar inte för mig. Inte alls. Jag har somnat i slutet av de två första avsnitten. Och sedan varit tvungen att se slutet någon annan dag. Igår hade jag druckit några glas vin innan jag tittade på inspelningen av torsdagens avsnitt. Men inte ens en lindig intoxinering hjälpte mig att gilla serien.

Jag har försökt hitta vad det är som inte funkar i den. Det är lite förbryllande för jag är annars ganska lättroad, särskilt av sf-serier. Igår försökte jag formulera vad jag inte gillar med Fringe:
  • Pappan och pojken. Walter och Peter Bishop, alltså. Jag vet inte, men deras relation känns inte särskilt trovärdig. Dessutom blir det nästan pinsamt varje gång det blir något patetiskt skämt om Walter.
  • Massive Dynamic Är Ett Verkligt Företag. Det påminner lite om verklighetsspelet Sanningen om Marika förra hösten men den produktionen var så oerhört mycket bättre genomförd, i min bok.
  • Hemliga Amerikanska Underrättelsetjänster. Jo, men, jamen. Jag bara undrar hur länge det kan vara inne med olika former av paranoida fantasier om Allvetande Amerikanska Underrättelsetjänster. Inte så kul längre tycker jag.
Alla figurer är liksom lite för extrema, alldeles för mycket karikatyrer av sig själva, för att de skall kännas trovärdiga. Lite för mycket amerikansk tv för min smak. Jag gillar gråskalor när rollerna presenteras och utvecklas.

Nä, jag ser nog om The Prisoner igen. Den har ju helt enkelt inga fel. ;)

2008-10-24

Mina avatarer i rymden (whoopie whee?)

Jag fick det här meddelandet igår kväll:
"Thank you for participating in Operation Immortality! Through your dedicated effort to save humanity we have secured the Sgurr Tabula Rasa characters aboard the Immortality Drive,
which is now safely stored on the International Space Station."


Det verkar alltså som om mina halvtaskiga Tabula Rasa-figurer nu finns med ombord på ISS. Jag hade glömt att jag anmälde mig till detta lilla äventyr. Jag får ingen riktig SoW-känsla av detta men ändå... Jag kan inte låta bli att undra över hur de har det där. Springer de omkring automatiserat i Tabula Rasa-världen? Eller ligger de i virtuell dvala på ett sunkigt litet usb-minne, bara ettorånollor?

Bakgrunden är ju att Richard Garriott har varit på rymdresa till ISS. Garriott (eller Lord British som han kallas) är skaparen av MMORPGet Tabula Rasa och Ultima-serien. Han har varit ute på rymdresa sedan mitten av oktober och skall väl landa idag, om det går som det skall. Han bloggar om sin rymdfärd också.

Så här beskrivs Tabula Rasa-delen av rymdfärden:

Operation Immortality

Could you be the savior of humankind? NCsoft will be launching the “Immortality Drive” – a time capsule with the digitized DNA of select video game players and space aficionados – into orbit when Richard Garriott travels to the International Space Station. During the campaign, Tabula Rasa players had the chance to have their DNA sequenced, digitized and sent into space on the Immortality Drive. Other items included on the capsule are a list of humanities greatest achievements such as the greatest song of all time and the greatest technological breakthrough- which was all voted on by people by going to the Tabula Rasa website. Current Tabula Rasa players, or those who downloaded and played the free trial, were also be able to enter a personal message and upload their character for inclusion on the Drive.

“I’ve been able to do some very exciting things in the games business, but nothing of this magnitude,” said Garriott, executive producer for Tabula Rasa at NCsoft. “I’m thrilled we can offer the once in a lifetime chance to millions of gamers to virtually go to space with me. A select few will have their DNA digitized and sent. And, theoretically, if anything happens to the human race, it could be their DNA that is used to resurrect humanity.”

2008-10-20

Mega Update

Tja, vad ska jag välja för rubrik efter en sådan här lång, härlig bloggslummer? Idag fick jag höra att det växer mossa här på bloggen, och det tog jag som en utmaning! Sedan sist har det hänt en hel del, både privat och professionellt. Så, without further ado:

Att vara psykolog Sedan sist har jag fått jobb (i juni) och börjat jobba (i augusti). Jag jobbar på en privat BUP, en barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvårdsmottaging med uppdrag från landsting och kommuner. Jag trivs extremt bra, både med själva innehållet (träffa barn, ungdomar och familjer med svårigeheter av olika slag) och formen (privat verksamhet, flexibelt arbete).

Att kunna åka bil Efter fem och ett halvt år kan nu hela familjen åka bil tillsammans! Sedan ett par veckor tillbaks är vi de lyckliga ägarna till en Caddy Maxi Life. Hela familjen kan åka och till och med en person till! Det finns också gott om utrymme för packning. Inte för att en bil med plats för hela familjen är en total nödvändighet, men det är otroligt befriande!

Att falla till föga Jag har köpt en Appleprodukt. Det är den första pryl jag köpt från Apple sedan jag skaffade ett nytt batteri till min gamla PowerBook G4 från 2001 (min gamla TiBook funkar för övrigt fortfarande alldeles utmärkt). Jag kunde inte längre motstå frestelsen och investerade i en vit iPhone 16GB. Jag är en sådan där person som egentligen har velat ha en iPod men aldrig köpt en. Så nu slog jag på stort och skaffade en iPod med telefon i. Favvoappen är just nu iDrum (jag har både editionerna).